douchegoot
Blog

Handige badkamer oplossing: een douchegoot

In ons land hebben zijn er heel wat mensen die thuis een inloopdouche hebben. Nu is dit natuurlijk helemaal top, een inloopdouche is namelijk vele malen handiger dan zo’n cabine. Een inloopdouche is ook nog eens een goede manier om de badkamer wat groter te laten ogen. Dit komt door het feit dat door het open gat geen deur meer nodig zal zijn, hierdoor oogt het groter. Je kunt natuurlijk geen inloopdouche hebben zonder een goede douchegoot. Wat is dit nu precies en wat kan je er eigenlijk mee? Laten we dat eens gaan bekijken!

Het doel van de douchegoot

Een douchegoot kan je ook wel zien als een gat in vloer, hier gaat het water vervolgens in om af te lopen. Eigenlijk is het een beetje een heel lange doucheput, echter ziet deze er tenminste wel nooit uit. Het heeft een beetje een chique uitstraling, voor iedereen zijn badkamer is dit dan ook een goede aanwinst. Bij een inloopdouche is een goot als deze onmisbaar, je wilt natuurlijk niet hebben dat het water zo de kamer inloopt!

Bij een inloopdouche heb je geen last van hoogteverschil, een goot zal namelijk het water al opvangen. Je kunt een trekkertje kopen voor het droogmaken. Dit is wel zo handig natuurlijk, het water zal zo sneller wegstromen. Zo kan ook jij gewoon een keer goed douchen zonder dat er van alles in je putje komt. Een douchegoot is echt een groot voordeel ten opzichte van de normale putjes, dit is dan ook de reden dat ze zo populair zijn. Er zijn overigens veel soorten te vinden, zo kan je kiezen voor de soorten die als het ware onzichtbaar in de vloer zitten, echter heb je ze ook met een metalen afsluiting.

Waarop letten bij de goot?

Als je al een douchegoot thuis hebt dan moet je deze wel een beetje schoon houden, op deze manier voorkom je dat de boel gaat verstoppen. Het is heel makkelijk om dit zelf even schoon te maken, alles wat je hoeft te doen is een fles bleek kopen. Je zult als eerste de strip van de goot moeten afhalen, dit kan met een lepeltje. Het gedeelte van de goot ligt nu open. Vervolgens hoef je het er alleen maar in te gooien, de bleek zal de boel weer goed schoonmaken. Dit zal er voor zorgen dat je geen verstopping krijgt. Een keer in de week schoonmaken is voldoende.

Laat een antwoord achter