Blog

Waar moet je aan denken bij het aanschaffen van een nieuw bed?

Als je zoon slecht heeft geslapen dan merkt de hele omgeving dit. Er wordt kortaf gereageerd en je zoon is op dat moment niet scherp. De kans dat hij of zij iets vergeet mee te nemen naar school, is stukken groter bij een slechte nachtrust. Als ouder kan je hierdoor voor een groot mysterie staan. Je stopt je zoon ten slotte ruim op tijd in bed en hij mag geen telefoon in zijn kamer hebben. 

 

Zit je zoon ergens over in?

Allereerst is het belangrijk om uit te sluiten dat je zoon met een probleem rondloopt. Maak het bespreekbaar en geef hierbij aan dat hij met alles bij jou terecht kan. Als zijn reactie erg rustig is en hij aangeeft dat hij nergens over in zit dan kun je dit afsluiten. Mocht hij er emotioneel op reageren dan is het verstandig om er verder op door te gaan. Blijf aangeven dat hij met allee naar je toe kan komen en hij zich dus nergens voor hoeft te schamen. 

 

Heeft je zoon wel een prettig bed?

Een andere reden van een slechte nachtrust is erg voor de handliggend. Het kan namelijk zijn dat het bed versleten is en hij daardoor slechter slaapt. Mocht je dit zeker willen weten dan zou je er eventueel zelf een nachtje op kunnen slapen. Je komt er dan snel achter of dit het probleem.

Naast het bed kan ook het matras of de topper aan vervanging toe zijn. Het is hierbij aan te raden om eerst een andere topper te proberen. In de meeste gevallen zorgt dit voor een betere houding en daardoor een betere nachtrust. Mocht dit niet helpen dan is het aan te raden om het matras te vervangen. Ga op zoek naar een matras met het juiste formaat en bestel deze eventueel via het internet. 

 

Is het dekbedovertrek niet aan vervanging toe?

Mocht je het probleem nog niet gevonden hebben dan kun je ook kijken of het dekbedovertrek niet aan vervanging toe is. Zo kan deze steeds van de deken afschuiven en ‘s nachts voor irritatie zorgen. In dat geval is het aan te raden om een dekbedovertrek met rits van Zippe aan te schaffen. Je bent er in dat geval verzekerd van dat het dekbedovertrek ‘s nachts niet van de deken afgaat. Bovendien staat Zippe bekend om haar hoge kwaliteit.

Laat een antwoord achter