Parel Beheer
Blog

Eindelijk weer alle focus voor jouw appartement

Ik heb ontzettend mazzel gehad; ik heb op het goede moment samen met mijn partner een huis kunnen kopen. Niet iedereen heeft zoveel geluk. Soms moet je het maar doen met een appartement. Gelukkig kun je jouw appartement ook heel knus en gezellig maken. Daar moet je soms alleen wel wat tijd voor maken. Van goede vrienden heb ik gehoord dat er stiekem nog wel eens wat bij komt kijken als je eigenaar bent van een appartement. Dan krijg je bijvoorbeeld met de Vereniging van Eigenaren te maken. Daarom geef ik vandaag iedereen die wooneigenaar is van een appartement wat tips. Met mijn advies kun je eindelijk weer alle focus op jouw appartement leggen.

De Vereniging van Eigenaren (VvE)

Het eerste obstakel is van gelijk het grootste bij het bezitten van een appartement. Wanneer je in een groot complex zit, dan heb je waarschijnlijk te maken met een zeer grote Vereniging van Eigenaren (VvE). Hoe meer mensen, hoe meer verschillende meningen. Als VvE zijn jullie natuurlijk verantwoordelijk voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en van het pand. Dat wordt ook wel het VvE Beheer genoemd. Om dat beheer in goede banen te leiden, moet er een bestuur aangewezen worden. Daar zijn niet altijd (de juiste) vrijwilligers voor te vinden. Wanneer je een rommelig of ongeorganiseerd bestuur hebt, dan is de kans groot dat het VvE Beheer zelf niet geordend zal zijn. In het ergste geval zelfs non-existent.

Te veel veranderende factoren

Een reden waarom veel VvE’s rommelig zijn en het onderhoud eigenlijk te laat wordt uitgevoerd, heeft te maken met het feit dat er te veel veranderende factoren zijn. Zeker wanneer je in een appartementencomplex woont in een grote stad, dan is de kans groot dat het aantal leden regelmatig veranderd. Te veel afwisseling creëert chaos. Dat geldt al helemaal voor een VvE. Om te voorkomen dat het VvE Beheer slecht geregeld wordt, moet je denken in oplossingen. Wat kan je doen of wie kun je inschakelen? Hoe voorkom je dat het uit de hand loopt?

Niet meer jouw probleem

De tip die ik aan mijn goede vrienden mee gaf: draag het werk over aan een expert. Tegenwoordig kun je heel eenvoudig een VvE Beheerder inschakelen. Mijn vrienden wonen in Amsterdam. Daarom heb ik hen Parel Beheer aangeraden. Parel Beheer is een ervaren VvE Beheerder. Als onafhankelijke partij zorgt Parel Beheer ervoor dat het VvE Beheer Amsterdam uitstekend wordt uitgevoerd. Zo wordt de administratie weer op orde gebracht, noodzakelijk beheer uitgevoerd en een meerjarenplan voor toekomstig onderhoud opgezet. Wanneer je zo’n expert als Parel Beheer inhuurt voor het VvE Beheer, dan is het allemaal niet meer jouw probleem. Jij kan weer met een gerust hart focussen op het gezellig maken van jouw appartement.

Laat een antwoord achter