elektrische fietsen
Blog

Elektrische fietsen in soorten en maten( 4 tips voor de juiste keuze!)

Het assortiment aan elektrische fietsen wordt bij diverse aanbieders steeds groter. Hoe vind je tussen deze elektrische fietsen, die ene elektrische fiets die het beste bij jou en jouw wensen past? Hier lees je 4 tips die jou helpen bij het maken van een weloverwogen keuze!

 

Tip 1: Laat je adviseren door de e-bike adviseur

Je moet eerst de verschillende opties bekijken, voordat je een weloverwogen keuze kan maken. Oriënteren naar verschillende soorten elektrische fietsen kan deels online. Ben je aan het oriënteren? Bezoek dan altijd een fietsenwinkel of e-bike testcenter. Hier zal een adviseur aanwezig zijn die dagelijks mensen op weg helpt die interesse hebben in een elektrische fiets. Dit advies is een goede start.

 

Tip 2: Ervaar het verschil tussen elektrische fietsen met voorwiel- en middenmoter

Net als bij reguliere fietsen zijn er ook verschillende soorten elektrische fietsen. Een van de grootste verschillen tussen alle soorten elektrische fietsen is de positie van de motor. De twee meest voorkomende posities zijn: in het voorwiel (voorwielmotor) of in het midden in de trapas (middenmotor). Als je beide type elektrische fietsen uitprobeert, dan zul je merken dat de fietservaring door de plek van de motor verschillend is. De elektrische ondersteuning komt namelijk vanuit de motor. Maak daarom een uitgebreide proefrit op zowel een elektrische fiets met voorwielmotor als met middenmotor. Welke elektrische fiets vind jij het meest prettig fietsen? Maak hierin een keuze. Hierdoor komt de elektrische fiets die het beste past bij jouw wensen, een stuk dichterbij!

 

Voordelen van elektrische fietsen met voorwiel- en middenmotor

Vind je het lastig om een keuze te maken? Lees hier dan een aantal voordelen van beide type elektrische fietsen. Het voordeel van een elektrische fiets met voorwielmotor is dat deze elektrische fietsen goedkoper zijn ten opzichte van de elektrische fietsen met de motor in het midden. Daarnaast is het bij elektrische fietsen met de motor in het voorwiel, mogelijk om een frame te kiezen met een lage instap. Het grootste voordeel van elektrische fietsen met middenmotor, is de natuurlijke en comfortabele fietservaring. Dit komt doordat de energie van de motor wordt overgebracht op de trapas, net zoals je benen dat doen bij een reguliere fiets.

 

Tip 3: Vraag naar informatie over de accu

Een veelbesproken onderwerp rondom elektrische fietsen, is de accu. Het is een belangrijk onderdeel van de elektrische fiets. Hoe kies je de juiste accu? Stel jezelf de vraag: ‘Waarvoor ga ik de elektrische fiets gebruiken?’. Afhankelijk van het gebruik en de af te leggen afstanden, kun je bepalen welke accucapaciteit voor jou het meest geschikt. Hoe langer je wil fietsen zonder de accu op te laden, hoe hoger de accucapaciteit moet zijn.

 

Tip 4: Kies het frame dat bij jou past

Heb je gekozen voor een type motor en type accu, dan ben je goed op weg. Het vinden van de elektrische fiets die het beste bij jou past, is nu heel dichtbij! Met deze laatste tips over het frame kun je jouw zoektocht tot een goed einde gaan brengen;

  • Lage en/of brede instap: Is het voor jou van belang dat je makkelijk kan op- en afstappen? Kies dan voor een frame met een lage en/of brede instap, dat is extra comfortabel!
  • Framehoogte: jouw lengte is mede bepalend voor het kiezen van de juiste framehoogte. De juiste framehoogte is van belang voor een prettige fietservaring. Let daarom op de framehoogte bij het maken van een proefrit, zodat je uiteindelijk de juiste hoogte kiest.

 

Je ziet elektrische fietsen overal in het straatbeeld verschijnen. Op welke van alle type elektrische fietsen zal jij binnenkort een mooie route fietsen?

Laat een antwoord achter