Blog

Hoe inspirerend is jouw werkplek?

Nieuw jaar, nieuwe kansen! En dit geldt ook voor jouw werkomgeving. Want zeg nou zelf, hoe inspirerend is jouw werkplek eigenlijk? Misschien heb jij geluk en werk jij wel in een prettige werkomgeving, maar veel kantoren in Nederland zijn meer van het type systeemplafond, vitrage voor de ramen en tl-buizen aan het plafond. En dat kan zo veel fijner! Ga samen met je collega’s aan de slag en geef je werkplek een make-over! In deze blog krijg je een paar tips hoe je dit kunt aanpakken.

Kleur doet wonderen

Veel kantoren zijn een witte bedoeling. Nergens een sprankje kleur te zien! En dat is zonde, voeg daarom wat kleur toe aan jullie kantoor! Wat dacht je van een likje verf, vrolijke kussentjes op ieders bureaustoel of een paar mooie posters aan de muur? Posters kunnen bijvoorbeeld afbeeldingen uit jullie vakgebied zijn, of juist iets heel anders. Een foto van jullie personeelsuitje bijvoorbeeld! Wat, geen personeelsuitje gehad? Dan zou ik dat ook maar meteen aan de personeelsafdeling voorleggen! Trek er lekker op uit met z’n allen. Ook dat zal voor een vrolijkere sfeer op kantoor zorgen

Stel orde op zaken

Papieren hebben de neiging zich eindeloos op te stapelen. En hetzelfde geldt voor ordners, prulletjes en allerlei andere ongein. Hou met z’n allen een grote schoonmaak en gooi alles weg wat niet meer nodig is. Neem ook kastjes, opbergvakjes in de keuken of lades bij de printer mee. Je zult verstelt staan wat je allemaal tegenkomt. Gooi het lekker allemaal weg, je werkplek ziet er daardoor weer netjes en strak uit. En dat doet iedereen goed. Regel een grote afvalbak en gooi alles weg. Op naar een frisse start

Plantjes kunnen nooit kwaad

In bijna elke winkel, café of wachtruimte zie je tegenwoordig planten staan. En dat is niet gek, planten zijn een soort wondermiddel voor een gezellige sfeer! Zet wat plantjes neer en je zult versteld staan hoe leuk jouw kantoor er ineens uitziet. Geef iedereen een klein plantje op zijn/haar bureau en koop een paar grote planten voor de rest van het kantoor. Zo tover je je werkplek om in een ware jungle! Je herkent je oude kantoor bijna niet terug. Planten zorgen bovendien voor meer zuurstof in de lucht, en zo voel jij je fitter en werk je beter. Klein punt van aandacht: planten hebben water nodig, anders houden ze het niet lang vol. Maak een rooster wie wanneer welke plant water geeft en geniet zo nog langer van je planten.

Lees deze blog samen met je collega’s en baas, en kijk hoe jullie samen je werkplek fijner en inspirerender kunnen maken. Ik ben benieuwd wat jullie gaan doen!

Laat een antwoord achter