Blog

Het mooie aan de Nederlandse vlag

Waar mijn vaderlandsliefde vandaan komt

Al sinds mijn twintigste levensjaren ben ik gek op Nederland. Dat is zo’n leeftijd waar je kritisch gaat nadenken over je land en waar je bent opgegroeid. Toen ik dat begon te doen realiseerde ik me pas hoe gelukkig ik hier ben! We zijn een van de gelukkigste landen op aarde, het sociale vangnet is enorm groot, we hebben een grote bereikbaarheid, we zijn zeer democratisch, we zijn multicultureel, etc. Alles wat mensen die geboren zijn in Nederland voor lief nemen zijn helemaal niet vanzelfsprekend globaal. Toen ik hierachter kwam groeide mijn waardering voor Nederland steeds meer. Uiteindelijk is dat uitgegroeid in echte vaderlandsliefde. Ik uit mijn waardering voor dit land bijvoorbeeld tijdens Koningsdag en tijdens sportwedstrijden van de nationale teams. Met liefde voor het land komt natuurlijk ook liefde voor de symbolen. De leeuw als trots symbool vind ik prachtig. Nederland is een leidend land binnen de VN en de EU, net zoals een leeuw. Daarnaast zijn we trots op ons land, maar laten we dat niet in de weg staan om altijd om te kijken naar anderen. De kleur oranje vind ik ook passend. Dat laat zien dat we het koningshuis waarderen, en daarnaast is de kleur mooi en levendig, net als Nederland! Als laatste ben ik gek op de vlag. De kleurencombinatie straalt moderniteit en robuustheid uit, wat ik erg vind passen.

 

De geschiedenis achter de Nederlandse vlag

De Nederlandse vlag met oranje wimpel is misschien wel het herkenbaarste van Nederland van alle symbolen! Misschien dat klompen of molens het nog overtreffen, maar voor mij staat de vlag op 1. De Nederlandse vlag heeft ook een interessante geschiedenis. Er zijn namelijk veel verschillende theorieën over het ontstaan van de vlag. Het begon bij de Hollandsche Vlag. Deze lijkt op de vlag van nu, maar dan met lichter blauw. Daarna volgde de prinsenvlag, die een samenvoeging van de blauwwitte geuzenvlag met oranje is. Uiteindelijk is oranje veranderd in rood, door een waarschijnlijk conflict tussen de Staatsgezinden en de Orangisten. Sinds die tijd is de vlag rood-wit-blauw gebleven, met verschillende uitvoeringen ervan. 

 

De Nederlandse vlag online kopen

Dat de vlag zo’n geschiedenis heeft wist ik niet. Dat ik hem mooi vond wist ik wel. Dat ik hem nu, na dit verhaal, nog mooier vind is ook een feit! Ik hang hem dan ook trots uit met elke gelegenheid, blij of droevig. Ik vind ook dat iedereen een Nederlandse vlag in huis moet hebben. Heb je dat nou niet? Dan kun je die heel makkelijk online kopen. Een online Nederlandse vlag is net zo authentiek, maar vaak ook wat goedkoper wat echte Nederlanders natuurlijk leuk vinden. Zo kun je altijd met trots met ons vaderlandssymbool wapperen!

Laat een antwoord achter