Blog

Het perfecte middel voor in de bouw én voor je kunstwerken!

Oke, dit klinkt misschien een beetje gek. Een middel dat perfect te gebruiken is in de bouw, wat je ook kunt gebruiken om de mooiste kunstwerken mee te maken. Het is echt zo! Epoxy is een middel dat perfect te gebruiken is voor het aanbrengen van een waterdichte coating, lamineren, lijmen, plamuren en is het te gebruiken voor resin art. Door de epoxy te combineren met vulmiddelen zul je zelf een ijzersterke epoxy lijm verbinding kunnen maken die ook nog eens waterdicht is. Zo kun je hier denken aan een waterdichte vloercoating voor in je garage of werkplaats, een coating voor boten en is er nog veel meer mogelijk!

Voor resin art wordt er veelal gebruik gemaakt van giethars. Met verschillende kleuren en dunnen lagen van de epoxy resin 

Wat is epoxy?

Epoxy is een middel dat uitstekend te gebruiken is om te coaten, lamineren, plamuren, om meubels mee te pimpen en kun je het gebruiken voor resin art. De epoxy bestaat uit twee verschillende componenten; epoxyhars en de epoxy harder. Deze componenten kun je met elkaar mengen, waarna er een chemische reactie ontstaat en het middel zal uitharden. Na uitharding zijn de objecten ijzersterk gelijmd, heb je een waterdichte kit of heb je een perfecte opvulling met epoxy giethars. De epoxyharsen hebben een zeer hoge mechanische sterkte, neutrale geur en zullen ze ook transparant uitharden. Wanneer het niet gewenst is, zal de epoxy dus ook geen kleur afgeven. OOk vergeling door UV straling zal niet voorkomen en blijft de epoxy lang mooi! 

Wil je nu een meubel opvullen met epoxy en ervoor zorgen dat het juist wél kleur af zal geven? Dan is het mogelijk om epoxy resin toe te passen. Met de epoxy resin kun je starten met resin aert en kleine objecten ingieten, of juist in dunne lagen epoxy aanbrengen!

Epoxy gebruiken voor resin art

Naast dat je epoxy kunt gebruiken voor verschillende klussen, is het ook mogelijk om hier vele kunstwerken mee te maken. Je kunt objecten ingieten of kleine lagen epoxy aanbrengen, om vervolgens met de kleurpigmenten een uniek kunstwerk te creëren. De epoxy resin is glashelder en kun je verschillende kleurpigmenten toevoegen om je creatie meer tot zijn recht te laten komen. Zo kun je kleine objecten ingieten en gebruik maken van verschillende kleuren, maar kun je ook grotere kunstwerken maken door bijvoorbeeld een meubel in te gieten. Zo kun je een houten tafel die beschadigd is volledig pimpen. Het beschadigde gedeelte van de tafel kun je wegsnijden en uithollen, om deze vervolgens op te vullen met epoxy resin. De kleurpigmenten zijn later toe te voegen en kun je deze met elkaar mengen, waardoor je direct beschikt over een uniek kunstwerk en zo ook een unieke tafel. 

Wellicht ook een idee voor jou, of vind je het juist niks? Het is vooral van belang om erg veel te oefenen met de epoxy resin, waarna je al snel inspiratie krijgt om jezelf vele unieke creaties kunt maken!

 

Laat een antwoord achter