DQ tv beugel
Blog

Voor elke tv een passende DQ tv beugel

Hoe beter de tv is afgestemd op jouw persoonlijke wensen, hoe meer je ervan kunt genieten. Met een DQ tv beugel kan dat. Een DQ tv beugel monteer je op elke gewenste plek in huis. Draai en kantel de tv zo dat deze voor jou in de ideale positie staat.

Muurbeugels

Het is bij het kijken naar de tv belangrijk dat je in de juiste houding. Vooral als je voor een langere tijd tv kijkt. Zit je vaak in je favoriete hoekje van de bank, dan moet je je hoofd schuin houden om goed tv te kunnen kijken. En je favoriete stoel is te hoog ten opzichte van de tv en daardoor kijk je steeds naar beneden om het goed te kunnen zien. Dit komt vaak omdat bij de aanschaf van een tv standaard een steun bij zit en deze steun is laag en niet verstelbaar. En als je je tv ook nog eens op een lage tv kast hebt staan dan moet je vaak naar beneden kijken. Ideaal voor je kinderen maar niet voor jou.

Je hoeft er niet direct last van te hebben, maar goed voor je nek is het niet. Voorkomen is beter dan genezen, met een DQ tv beugel kun je de tv afstellen op de gewenste hoogte en in de gewenste kijkhoek. Daarom is een tv beugel ook erg aan te raden.

Plafondbeugels

Er zijn niet alleen muurbeugels verkrijgbaar. Ook kun je kiezen voor een plafondbeugel. Deze zie je bijvoorbeeld vaak terug in slaapkamers waar niet altijd de ruimte is voor een tv meubel. Met een plafondbeugel kun je de televisie zo aan het plafond hangen. Ook op kantoren en andere publieke ruimtes zie je de plafondbeugel vaak terug.

Hoe werkt een DQ tv beugel?

Er zijn verschillende mogelijkheden. Er zijn tv beugels die je kunt kantelen, kunt roteren of kunt zwenken. Andere beugels kunnen dit allemaal. Met deze verschillende mogelijkheden kun jij kiezen wat het beste bij jouw situatie past. Maar hoe weet je nu zeker of de beugel op jouw scherm past? Daarvoor is VESA in het leven geroepen; Video Electronics Standards Association. Het heeft diverse standaardmaten. Veruit de meeste fabrikanten van tv beugels en televisies houden zich aan deze maten. Toch is het altijd verstandig om even te controleren of jouw televisie volgens VESA standaard is geproduceerd. Kijk hiervoor in de specificaties of de handleiding.

Maak je zeker geen zorgen dat de televisie van de beugel of de wand valt. Je bevestigt deze met bijgeleverde schroeven aan de muur. Je kunt dat op een eenvoudige manier zelf. En zo creëer je direct een nette en opgeruimde uitstraling in jouw huis, en kun jij op elke gewenste plek en ik elke gewenste houding genieten van jouw favoriete film of programma.

Laat een antwoord achter