mistmachine
Blog

Met een mistmachine woon je veilig

Een mistmachine is de perfecte oplossing voor iedereen die zijn of haar huis een extra stukje beveiliging wil geven. Het staat buiten discussie dat een mistmachine zorgt voor een gevoel van zekerheid en veiligheid in je huis. Dit komt omdat dit product zeer succesvol blijkt te zijn. Het is één van de nieuwste ontdekkingen op het gebied van beveiliging. Inbrekers en overvallers zijn helemaal niet blij met dit product, maar dat is alleen maar wat we willen natuurlijk. In mijn blog op Wonenplaza.nl vertel ik je alles over dit product en hoe je het kan gebruiken in je eigen huis.

Een mistmachine beschermt je kostbare spullen in huis

Een mistmachine is een stuk toevoeging aan je huidige beveiliging. Misschien dat je al beschikt over een alarmsysteem. Dat is prima, want je kan een mistmachine toevoegen aan dit systeem. De werking is eigenlijk vrij simpel, op het moment dat er iemand binnenkomt en het alarm gaat af, dan wordt er een gigantische lading mist de ruimte ingespoten. Het gevolg is dat niemand meer iets kan zien, omdat de mist zorgt voor een visuele barrière. Het ongewenste bezoek zal zo snel mogelijk de uitgang zoeken. Het mooie aan dit apparaat is dat het dus je spullen echt beschermd. Wat je niet ziet kan je niet stelen. In tegenstelling tot een normaal alarmsysteem is dit product dus erg effectief.

Het succesverhaal

De mistmachine is eigenlijk in opkomst gekomen door de eis van verzekeraars om bedrijfspanden beter te beveiligingen tegen plof- en ramkraken. Een rolluik was het voorstel, maar dit viel niet in de smaak omdat het zicht van de winkel dan weg is. Daarnaast werkt een rolluik alleen maar vertragend en houdt het de inbrekers vaak niet tegen. Verschillende winkelketens en verzekeraars maakten daarom afspraken over een mistmachine. Met succes, want het aantal plof- en ramkraken nam bij die specifieke winkels zeker af. De verzekeraars waren erg blij en de winkeliers natuurlijk ook.

De voordelen van een mistmachine

Een rolluik vertraagt ongeveer 5 minuten, een mistmachine tot wel 10 minuten. Dat is te lang om te wachten en daarom is dit product effectief. Daarnaast kan je dit apparaat heel eenvoudig loskoppelen en meenemen naar een andere locatie. Dit maakt het product ook nog eens erg gebruiksvriendelijk. De mist is volledig veilig en het laat geen sporen na op je meubels. Er zitten overduidelijk alleen maar voordelen aan, ga jij er één in huis halen?

Laat een antwoord achter