Floor
Blog

Huisje, boompje, vloertje

Ooit op een dag komt er voor iedereen het moment dat je uit huis gaat. De dag dat je het ouderlijk huis gaat verlaten en dat je op je eigen benen moet gaan staan. Sommige kiezen er voor om gelijk te kopen en sommige beginnen met het huren van een woning. Wat voor woning je ook kiest, het is voor iedereen belangrijk dat de woning een eigen karakter krijgt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de muren te verven of behangen naar je eigen zin, woonaccessoires te kopen of door te kiezen voor een bepaald thema in je huis. Zelf houd ik van de industriële look in een woning. Wat veel mensen echter vergeten, is dat de vloer ook een enorme impact heeft op de stijl en het karakter van de woning. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een parketvloer, laminaat of tegels. Hieronder zal ik kort deze veelgebruikte vloeren uitlichten.

Laminaat

Laminaat wint het qua populariteit als het om vloeren gaat. Zelf heb ik ook een laminaatvloer en ik ben erg blij met deze keuze. Laminaat is namelijk zeer gemakkelijk in het onderhoud en schoonmaak. Voor mensen die huisstofmijtallergie hebben is deze vloer dus ideaal. Ook is laminaat eenvoudig en snel te leggen. Wat ik erg mooi vind, is een lichtgrijs eiken laminaatvloer. Uiteraard kun je kiezen uit veel meer kleuren en soorten. Bij laminaat kun je ook kiezen of je een plank of een tegelpatroon wil hebben.

Parketvloer

Enorm mooi en sfeervol, een echte houten vloer of een parketvloer. Deze vloer zie ik vaak terugkomen bij verschillende woonprogramma’s of folders. Door te kiezen voor een parketvloer met een visgraatmotiefje, krijgt de woning enorm veel uitstraling. Ben je de kleur van de vloer zat? Dan kun de vloer schuren en lakken in een andere kleur. Bij het leggen van deze vloer moet je wel rekening houden met de luchtvochtigheid. Je kunt dus het beste een professional inhuren voor het plaatsen van de vloer. Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar de eikensoort. Door strakke meubelen te plaatsen, wordt er met het beste van twee werelden gespeeld. Dit geeft ongetwijfeld een prachtige uitstraling!

Tegels

Mijn absolute favoriet, tegels! Tegels geven je huis een chique uitstraling. Er zijn aardse stenen verkrijgbaar in natuursteen, maar ook kunststoffen tegels in verschillende kleuren. Deze type vloer is kras- en slijtvast. Hierdoor heb je weinig omkijken naar jouw vloer. Verschillende bouwmarkten bieden de tegels met vierkante meter aan. Helaas zijn ze wel iets duurder dan de voorafgaand beschreven vloeren.

Welke vloer je ook kiest, laat je goed informeren naar de mogelijke opties binnen jouw woning. Hierna is het enkel een kwestie van de vloer plaatsen en je paleisje inrichten naar jouw smaak!

Laat een antwoord achter