ijsje
Blog

Zo maak je jouw huis klaar voor de zomer

In de zomer heeft je huis extra dingen nodig om het zo comfortabel en leuk mogelijk te hebben tijdens de warmere dagen. Op 21 juni begint de zomer dus erg lang heb je niet meer, maar je kunt een hoop doen om tijdens de aankomende warmere periode ook lekker thuis te genieten. Veel mensen weten niet waar ze moeten beginnen om hun huis klaar te maken voor de zomer. Met deze blog helpen wij je daarom graag om de juiste dingen te doen voor een makkelijke zomer. Als je nu zorgt voor een goede voorbereiding, kun je tijdens de zomermaanden genieten.

Schoonmaken en omruilen

Als het warmer wordt is het nog belangrijker dan normaal dat je alles op tijd en goed schoonmaakt. Haal dus alle nodige schoonmaakmiddelen in huis en ga alle hoeken en gaten langs. Zo weet je in ieder geval zeker dat je huis echt goed schoon is. Vliegjes en andere insecten houden niet zo van schoonmaakmiddel dus die zal je minder zien. Haal daarbij ook gelijk alle dikke dekbedden weg en ruil ze in voor een dunner dekentje of een vier seizoenendeken. Naast het omruilen van je dekens moet ook de kast eens goed onder handen nemen. Als je de zomerkleding eenmaal hebt uitgezocht kun je ook meteen met een doekje over de kast.

Frisse lucht?

Schijnt de zon ’s zomers bij je naar binnen? Denk dan meteen na over manieren om het niet al te warm te krijgen binnen. Misschien helpt het om tijdelijk andere gordijnen te laten hangen die het licht niet doorlaten. Wat je ook kunt doen als de zon op het zit-gedeelte van je woonkamer schijnt, is het veranderen van de setting en je bank bijvoorbeeld even een andere plek geven. Een ventilator kan ook een hoop voor je betekenen als het gaan om koudere lucht. Het nadeel is alleen dat je dan maar een klein deel van de ruimte kan verkoelen. Een airco is dan beter, maar dat gaat je wel wat kosten.

Het zwembad schoonmaken

Waar je in de winter houtgestookte zwembadverwarming nodig hebt, kun je dat in de zomer gewoon achterwege laten. Hoe kouder het water is hoe lekkerder het is om er in bij te komen tijdens de hetere dagen. Tenzij je zwembad altijd schoon is, moet je ook deze even aanpakken en goed schoonmaken. Zo kan je tijdens de hete dagen die er aan komen lekker onderdompelen in een fris zwembad. Je huis schoonmaken en voorbereiden voor warmere dagen is echt een must om te kunnen genieten van het weer wanneer het echt heet wordt.

Laat een antwoord achter