Blog

Een unieke look in huis met LED strips

LED verlichting, tegenwoordig maken we er steeds meer gebruik van. Waar we vroeger nog vooral gebruik maakten van spaarlampen en halogeenlampen, wordt LED verlichting tegenwoordig steeds vaker aangeraden om te gebruiken. LED verlichting kent namelijk vele voordelen, omdat het zeer weinig energie verbruikt en juist meer licht zal geven dan andere standaard lampen. Met een laag wattage zul je al erg veel licht krijgen, waardoor je op den duur ook erg veel stroom bespaart. De LED verlichting heeft een langere levensduur dan de andere soorten verlichting en is het ook in verschillende varianten te verkrijgen. Zo zijn er LED spots, inbouwspots en kun je LED verlichting verkrijgen als peertjes voor in een lamp. Echter kun je er ook voor kiezen om je interieur een andere look te geven met een LED strip, waar we je vandaag meer over zullen vertellen!

Wat zijn LED strips?

LED strips zijn flexibele lichtsnoeren en zorgen zij voor een unieke look aan het interieur. e kleine ledlampjes zijn gesoldeerd op het flexibele snoer, waardoor je deze overal kunt plaatsen. Zo kun je verlichting in je woonkamer, keuken, badkamer en tuin een geheel andere look geven, aangezien de LED strip ook in verschillende kleuren is te verkrijgen en je zelfs kunt schakelen naar verschillende lichtkleuren. De mogelijkheden zijn eindeloos en zorgen de strips voor een unieke afwerking van licht, maar is het ook mogelijk om de ledstrips zodanig te plaatsen dat ze gebruikt kunnen worden als hoofdverlichting.

Kies voor een LED profiel

Nu zijn ledstrips natuurlijk ideaal en kun je deze bijna overal voor gebruiken, maar zijn deze ook op verschillende manieren af te werken. De kleine LED lampjes kunnen soms erg fel zijn, wat je met een LED profiel zult voorkomen. Een LED profiel wordt gebruikt om LED strips mooi weg te werken en zorgen ze voor een egale verdeling van het licht, waardoor de lichtkleur op de juiste manier tot zijn recht zal komen in de ruimte. Een LED profiel is er in verschillende soorten te verkrijgen en kun je kiezen voor zowel inbouw of opbouw, waardoor je zelfs niet hoeft te vrezen. 

Met een LED profiel zijn de individuele LED lampjes en LED spots niet meer zichtbaar, zorgt een LED profiel voor een mooie verspreiding van het licht, hebben ze een moderne uitstraling en kun je ze zowel binnen als buiten gebruiken. Werk de LED strip netjes af en monteer het LED profiel, waarna je kunt genieten van de unieke verlichting en door de zuinigheid en lange levensduur hier ook geen omkijken meer naar zal hebben!

Laat een antwoord achter