Blog

Tips bij het huren van een container

Een container huren komt in heel veel situaties ontzettend handig uit, bij een verhuizing of een verbouwing vooral. Maar ook op langere termijn geeft het veel voordelen, zoals bijvoorbeeld bij een werkplaats. Maar voordat je een container gaat huren is het verstandig om op de hoogte te zijn van een paar tips. Immers is een container lang niet altijd geschikt voor de situatie die van toepassing is bij jou. Hier zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het huren van een container.

Kies de juiste afvalcontainer

Met een container is het heel belangrijk dat je de juiste maat container kiest. Deze komen in verschillende kubieke meters, het kan lastig zijn om in te schatten hoeveel ruimte je nodig hebt omdat je nooit zeker kan weten hoeveel ruimte het afval in gaat nemen. Vraag hierover advies, aan mensen om je heen maar je kan ook altijd bellen bij het container huren Den Haag. Vooral bij het laatste is de kans groot dat je de juiste container een paar dagen later voor de deur hebt staan. Goedkoop is dus niet altijd het beste in dit geval. Wanneer je twee keer een kleine container op moet laten halen ben je meer geld kwijt dan wanneer je in één keer een grote vult. Bovendien scheelt het ook in je werkzaamheden omdat je het niet stil hoeft te leggen als je even geen afval kwijt kan.

Let op afvalstromen

Bij een container huren moet je opletten op het soort afval dat vrij gaat komen. Twee uiterste zijn bijvoorbeeld groen afval en grofvuil container huren. Bij deze twee is het makkelijk om het onderscheid te maken, maar anders heb je ook te maken met puinafval en andere stromingen waarbij het lastiger is om te weten waar jouw afval precies bij hoort. Doe hier goed onderzoek na, voor het bedrijf omdat zij verantwoordelijk voor het verwerken van het afval, maar vooral ook voor jezelf aangezien je anders een boete aan de broek hebt hangen, en omdat je ook nog eens de natuur een handje mee helpt.

Regelgeving

En vergeet ook niet te letten op de regelgeving van de gemeente. De kans is groot dat je de container wel kwijt kunt op een bepaalde plek, maar het is het fijnst als dat zo dichtmogelijk bij huis is. Niet in elke gemeente kan dat op de stoep, of op de straat. Dus bel hier achterna, voordat je hem de volgende dag alweer weg moet halen.

 

Laat een antwoord achter